Senaste inläggen

Av Helle Jonsson - 21 mars 2012 10:15

Vad hände med måndagen och tisdagen?

Än så länge idag har vi väl inte gjort så jättemycket men har ändå hunnit med två blöjbyten, ett klädbyte, lek, bus, mys, frukost, övande på hur man knyter double hammock carry med bärsjalen, http://www.youtube.com/watch?v=mC0wWrpUbDE&feature=related nu ska jag plocka fram Tuvas lunch så den får tina.

ANNONS
Av Helle Jonsson - 19 mars 2012 14:49

och C behövde gå en extra gång till sjukgymnasten så jag och Tuva fick gå ut och gå själva. Men pga blåsten blev det ingen långpromenad. Vi gick och joggade ner till bibblan och MAXI. Sedan gick vi kortaste vägen hem.

Annars då, ja vi är hyfsat friska för tillfället. We like!!! Nu jinxade jag det väl så vi får influensa om två timmar.

Våren kommer och går. Det har varit jättebra väder ett par dagar och sedan har det blivit kallt igen. Vill ha mer sol och värme. Jag är van vid att det kan snöa första helgen i maj men nu är jag också trött på snön och kylan.


Tuva kryper snabbare och snabbare =D När man sätter ner henne på golvet så hinner hon knappt nudda golvet innan hon kryper iväg   Hon reser sig mot det mesta och har fortfarande inte lärt sig hur man tar sig ner så hon slänger sig ner och slår i huvudet nästan varenda gång   jag har haft funderingar på att leta efter en sådan där "hjälm" till henne.


Jag blev lycklig när jag ställde mig på vägen och upptäckte att sedan jag vägde mig senast för ett par dagar sedan hade jag faktiskt tappat nästan ett halvt kilo. Och det behövs. Jag ser inte så jätteöverviktig ut men det är tillräckligt mycket extra kilon på min kropp för att min kropp ska känna av det.

Dum som jag är så har jag slarvat en massa med mina stretchövningar för ryggen så den är stel och bläig. Dumt dumt dumt DUMT. Jag vet det.


Jag har skärpt till mig med övandet på min självkänsla och den har blivit bättre helt klart. Vilket är otroligt skönt eftersom jag avskyr den jag blir när jag har låg självkänsla. Jobbig. Ledsen. Sur och tillknäppt. Jag vill vara glad och sprallig.


Nu tänker jag busa med Tuva och göra mina ryggövningar.  

ANNONS
Av Helle Jonsson - 8 mars 2012 21:55

Bloggtorka dag 6 - Typ av tjejer jag faller för.

Lite småbutchiga är det oftast. Men eftersom jag är som jag är så har jag naturligtvis några som faller utanför den ramen. Christina Ricci och Sandra Bullock har varit två av mina absoluta favoriter väldigt länge. Men annars har det mest varit lite småbutchiga tjejer.


Tänkte tipsa om några av mina favoritbloggar:

http://www.bloglovin.com/m/3319212/397563712/fb

http://superficialragdoll.blogg.se/

http://lindasvanligadagbok.blogspot.com/

http://veganvrak.blogspot.com/


Kommande dagar:

Dag 6 – Typ av tjejer jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – En bild på mina/mitt syskon
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.
Av Helle Jonsson - 7 mars 2012 21:00

Long time no seen. Vad händer? Massor. Ingenting. Vi myser, leker, busar, babysimmar, hon kryper jättebra nu, har fått två tänder, en dunderförkylning så jag fått börja om lite med nattningsrutiner...

Av Helle Jonsson - 7 mars 2012 20:54

Det går lite segt här =D


Dag 5 - Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Hmmm. Ja vad skulle det vara? Jo att min rygg helt plötsligt skulle sluta vara så stel efter graviditeten så den helt plötsligt slutar göra ont och slutar "dra". Jag tycker det är astråkigt att stretcha men gör jag det inte varje dag så drar ryggen ihop sig igen, är jag duktig och stretchar en massa så mår ryggen bra, när jag slarvar säger den bläääää. Skulle behöva gå och få den knäckt av osteopaten på jobbet men då måste jag ha någon som passar Tuvis. Jag behöver även gå och få fotvård igen. Tack så mycket graviditeten. Du gav mig en underbar dotter, ryggmuskler som är som fiolsträngar och numera har jag problem med nageltrång på min högra stortå. De två sistnämnda sakerna kunde jag lätt vara utan.
Kommande dagar:

Dag 6 – Typ av tjejer jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – En bild på mina/mitt syskon
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.
Av Helle Jonsson - 30 januari 2012 15:55

Fredag:

Monka, mamma och Christer åkte tåg ner till Göteborg. De kom fram till kungälv runt 12-tiden och jag mötte dem runt 13.30-tiden nere i centrum. Vi gick runt lite innan det var dags för mig att äntligen få bli av med lite av det slitna håret. Syrran följde med till frissan och mamma och Christer passade Tuva. Det var en bra frisör som pratade och frågade mycket om hur jag ville ha håret. När jag var klar gick jag och Monka ut för att leta reda på mamma och Christer, så halkade hon. Som tur var gick det bra. Mamma och Christer kom bort mot oss och då hade även pappa och hans tjej anlänt till Kungälv så de var med. VI gick hem till oss och dem andra stannade någon timme innan de gick mot hotellet och sedan restaurangen de skulle äta på.

Lördag:

CJ väckte mig 06.50 och ville ha skjuts till jobbet. Han skulle vara där vid 7.30 så det var bara att väcka Tuva och få i henne lite mat innan hon skulle kläs på. När vi hade kört Cj till jobbet så åkte vi till Oasen och bokade tid i Lagunen för oss två och Monka. Hämtade henne vid 10.15, mamma och Christer stod där och när vi kom och hälsade att dem åkte in till stan lite så vi fick umgås med pappa och hans tjej när vi hade badat färdigt. Så jag och syrran åkte till Oasen och bytte om, duschade och väntade på att få tillgång till Lagunen. Monka knäppte lite kort på Tuva och jag har fått lite förklaring på varför Tuva fått så många kallsupar vid dykning. Ungen lipar under vattnet =D

När vi hade badat färdigt klädde vi på oss och gick ut. På andra sidan gatan vid busshållplatsen satt Thorgal och väntade på bussen. Han åkte med oss och hoppade av hemma hos honom. Vi åkte hem till oss och ringde pappa som sa något om vi kommer senare. Syrran började bleka håret på mig för den stundande färgningen. Och jäklar vilken reaktion jag fick på blekmedlet. Hårbotten blev alldeles röd och sårig, som tur var gick det ner efter en stund när jag hade sköljt ut medlet. Håret var dock aningen gult. Men vi färgade håret och när jag tvättade ur färgen insåg jag att det inte blev lila utan det blev blått. Det var pga att det var lite för mkt gult pigment kvar i håret. Gult tar ut lila så det blir blått fick jag veta av en kompis som är utbildad frisör. Så jag får leva med blått hår ett tag =D

Först vid 16-tiden kom pappa med tjej samt mamma och Christer hit. Vi fick våra presenter, jag ett vodoo-knviställ som jag velat ha i typ tio år men aldrig haft råd att köpa och CJ fick pengar att köpa en ny cykel för.

Vi åkte till Göteborg och parkerade i garaget vid mitt jobb för att gå till Sukho Thai och äta mat. Vi har inte tagit med dem andra dit och de blev glatt överraskade av hur god maten var. Efter en massa mat och efterätt så gick vi till mitt jobb och tittade på en bilbarnstol som H hade. Jag tog den och den fick åka med pappa och hans tjej till Dalarna. Den ska Tuvas extrastol som ska ligga däruppe. Då vet jag att jag har en bilbarnstol däruppe så om CJ inte vill följa med till Dalarna så kan jag och Tuva åka tåg upp utan att behöva släpa tung bilbarnstol.


Söndag.

Pappa med tjej kom vid 11-tiden och stannade i 45min innan de började köra hemåt. Jag bakade kladdkaka och CJ förberedde för potatisgratängen. Vid 12 var det dags för Tuvas promenad. Jag hade tänkt att vi skulle gå en promenad, möta upp Monka, mamma och Christer men så blev det inte. De hade gått och handlat en massa tacogrejer på vägen så de kunde inte följa med ut och gå. Jag trodde vi skulle handla senare på dagen då vi hade tänkt äta tacos på kvällen. Jag, Tuva och Cj gick till lokalen och lämnade lite papper och snackade med Fia, Danne och Inger innan vi gick hemåt igen. Vi gjorde mat som tog enormt lång tid men det var värt att vänta på. Potatisgratäng med ugnsbakad lax. Och hemmagjord kladdkaka till efterätt. De stannade till kvällen. Idag (måndag) har dem åkt hem. CJ jobbar och det är SÅ tomt hemma när det bara är jag och Tuva hemma. Bestämde med Cina att gå en promenad med henne och hundarna. Så det gjorde vi i 1,5 timme i solsken.

Av Helle Jonsson - 29 januari 2012 20:43

Mina familjer var här i helgen och firade oss för våra kommande 30-års dagar. Det har varit både jobbigt och härligt. Vi har umgåtts, ätit en massa mat bla på Sukho Thai där familjerna blev glatt överraskade lät det som över att maten var så himla god =D Idag har vi ätit potatisgratäng och lax och till efterrätt var det hemmagjord kladdkaka och köpe Daimtårta (fick ett grattiskort ifrån ICA med gratis daimtårta och tårtspade)Igår var Tuva, MosterMonka och jag och badade en stund på förmiddagen =D


ÄR för trött för att göra ett ordentligt inlägg. Får väl skriva mer imorgon eller nåt

Av Helle Jonsson - 22 januari 2012 15:24

Mina mål/drömmar/önskningar

Hmmm. Mitt mål med livet är att göra mitt bästa för att hålla mig så frisk och pigg som möjligt.

Jag har många drömmar. Ett av dem är att ha hus, en annan är att kunna tillräckligt mycket om hästar för att kunna äga en själv. Att kunna sjunga och spela gitarr. Önskningar: Att min dotter ska få ett långt lyckligt friskt liv.


Kommande dagar:

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av tjejer jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – En bild på mina/mitt syskon
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hellgirls liv med Blogkeen
Följ Hellgirls liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se