Senaste inläggen

Av Helle Jonsson - 13 mars 2013 20:26

Tuva har lagt fjärrkontrollen någonstans. Var vet jag inte. Jag tycker mig ha letat överallt men ingen fjärr. Och alla mina bläckpennor ligger bakom sängen. Drar jag ut sängen får jag den inte på plats igen, den är tung som as av någon anledning just när man ska putta den mot väggarna. Tralalala

ANNONS
Av Helle Jonsson - 8 mars 2013 17:56

och inte bara går. Den fullkomligen flyger fram. Jag hinner inte riktigt med. Och Tuva växer så det knakar. Nu mäter hon hela 82cm. Herregud. Hon var 51cm när hon föddes. Hon har vuxit mer än en skollinjal nu. På 1,5 år. Det är ju helt galet =D

Som vanligt händer massor fast ändå inte så jättemycket. Vi har haft hälsokoll på jobbet och det såg bra ut. Det enda jag själv inte är nöjd med är väl midjemåttet som mer än gärna kan få minska någon cm. Så det blir att så fort förkylningen med rethosta från helvetet släpper hoppas att tjejen som hörde av sig verkligen köper min bärschal så jag kan köpa ett par jogginskor. De jag har är helt slut så jag kan inte springa i dem och jag kan inte köpa nya nu eftersom jag inte har råd. Det är inte roligt i plånboken när man varit tvungen att vabba sönder lönen. Snälla rara låt oss vara friska ett bra tag nu så jag slipper vända på vartenda öre. Hade jag inte haft lite vab-pengar kvar sedan tidigare vab hade jag inte haft några pengar att köpa mat för resten av måndaen. Lönen tog slut igår.


Tuva är väldigt ojämn i sitt sovande som vanligt. En del kvällar går jättebra att natta, andra har jag lust att gå hemifrån eftersom hon skriker, spakars, slåss och har sig. Man känner sig så förbaskat misslyckad när man inte får ungen att sova ju. Det är ingen rolig känsla. I det stora hela är jag en bra mamma men är jag trött så är stubinen mycket kortare och jag blir en tråkig mamma.


Jag tröttnade och gick ur Familjeliv.se Jag blev anmäld därinne förut när jag ifrågasatte en kvinna som sa att barn inte är människor. Jag frågade då vad de var, om de var enhörningar, katter eller vad de räknas som om dem inte är människor. Anmäld. Jag ifrågasatte häromveckan en kvinna som sa att ALLA som har många barn har pli på sina barn. Jag talade om att jag sett på nära håll att det inte är sant. Att det finns familjer med både få och många barn som släpper sina barn totalt och skiter i vad de gör och att de kan göra vad som helst utan att det får minsta lilla konsekvens. Anmäld. Detta och mycket annat gjorde att jag till slut tog beslutet att jag skiter i den communityn nu.


Nästa helg kommer pappa och Byllan och hälsar på. Det ser jag fram emot.

ANNONS
Av Helle Jonsson - 1 mars 2013 16:31

Vilken tur att idag varit mycket bättre =D

När jag hämtade Tuva sa dagmamman som jobbade i lokalen att hon var hängig, hon hade suttit i hennes knä och det brukar ju inte Tuva göra. Hon var varm när jag klädde henne och hon skrek hela vägen hem. Väl hemma lugnade hon ner sig, drack ett helt glas med havredryck sedan var hon glad igen - det var VARMT i lokalen när jag hämtade henne och min dotter dricker mycket vanligtvis och med tanke på hur hon drack så hade det varit en stund sedan hon fick dricka senast och hon är segstartad när hon har sovit middag, särskilt när hon krånglat på kvällen innan som hon ju gjorde igår så jag är inte ett dugg orolig nu. Hon är lite hostig men det varma försvann ju i samma stund som jag tog av henne ytterkläderna och byxorna och grinigheten när hon hade druckit sig otörstig.


Imorgon kommer mams. Det ska bli fruktansvärt skönt att få dela ansvaret med någon i två dagar, mamma är här tre dagar men måndag så jobbar ju jag så det räknar jag inte med =)


Oftast går det väldigt bra att vara själv med Tuva. Sedan kommer dagar man blir halvt galen på henne men sedan får man en natts sömn, lite sol och glada folk runt sig och då känns det genast mycket bättre. Jag är lite vintertrött också nu så det gör ju inte direkt saken bättre när Tuva bestämmer sig för att sätta sig på tvären när hon ska nattas.

Av Helle Jonsson - 24 februari 2013 19:59

I fredags blev jag trött bara av att tänka på helgen. Jag var helt slut efter stressig vecka på jobbet med en massa bråttomgöra. Jag såg inte alls fram emot söndagens babysim och styrelsekurs jag skulle på. Det var pga styrelsekursen jag inte såg fram emot babysimmet. Vanligtvis älskar jag det, men eftersom jag visste att jag var tvungen att skynda mig hem, göra iordning lunch och äta lunch en hel timme innan vi vanlgitvis äter och sedan ut igen i kylan och sedan sitta på kurs i fyra timmar... Nej det kändes inte alls bra.

Jag råkade dessutom kolla mitt konto där jag fått förhandsbesked om lönen. Ingen rolig läsning... Så jag var verkligen

inte pepp alls, bestämde mig till slut för att även om jag inte alls hade råd så åkte jag in till baby och barnmässan på Svenska mässan. Jag var helt enkelt tvungen att få göra något jag tycker är kul och jag tycker det är kul att gå runt på mässor. Jag gick några varv och till slut bestämde jag mig för att prova en ergobaby bärsele och hör och häpna, anti-bärsele-nummer-ett har beställt en bärsele!!!! Jag har inte lyckats dra åt schalen tillräckligt bra på ett tag allteftersom Tuva vuxit och mina bröst är ivägen så jag har alltid blivit trött i ryggen efter en stunds bärande. När jag testade bärselen kände jag inte ens att jag hade Tuva på ryggen och eftersom jag ju har problem med ryggen var det inget svårt beslut i slutänden. Barnbidraget fick gå till en ErgoBaby. Sedan fick jag nog av mässan och ville bara hem. Fick nästan panikångest när jag gick igenom Nordstan och det var proppfullt med folk. Jag orkar med mycket folk under en begränsad period sedan går det bara inte längre, och så var det en hel halvtimme tills bussen hem gick. Det går rätt så dåligt med bussar hit av någon anledning på helgerna. Så jag trodde jag skulle bli knasig.


Idag var vi på babysimmet och det gick väl sådär- Tuva har varit sjuk mycket som ni läst och hon blir så fruktansvärt mammig och gnällig och var inte alls rolig att ha med i badet. ALLT var läskigt. Även sådant hon inte haft några som helst problem med innan var superläskigt tyckte hon.

Sedan skynda hem, skynda med maten, äta, klä på sig igen och så iväg på kursen. Eftersom vi hållit på ett tag med föreningen så hade vi ändå lite pejl på vad var och en ska göra i styrelsen så kursen var slut efter bara två timmar eftersom ingen av oss hade särskilt mycket frågor =D Så då gick vi hem och myste istället. 18.30 visade Tuva trötthetstecken så jag nattade henne då. 19 sov hon. och det hoppas jag också göra inom kort. God natt.

Av Helle Jonsson - 20 februari 2013 20:08

Detta kommer bli ett rent gnällinlägg så vill du inte läsa sådan så gå igen =)


Först fick Tuva halsfluss och det krävdes två VC-besök och ett jourcentralbesök innan jag blev tagen på allvar att det inte bara var en vanlig förkylning hon hade. Penicillin krävdes och det var skitsvårt att få i henne det.

Sedan var hon frisk i två veckor, innan halsflusset hade hon precis börjat komma in i nya sovrutinen, 45min middagslur och natta i egen säng. Sedan satt hon som ett plåster på mig i en hel vecka och vägrade lämna min sida och hon sov större delen av dagarna och nätterna.

Sedan var hon som sagt var frisk i två veckor. Sedan kaskadkräktes hon två gånger på lördagen. var hur pigg som helst söndag och måndag så hon var hos dagmammorna tisdag och onsdag, sedan spydde hon igen på onsdagkvällen. var lite trött torsdag, pigg fram till 9.30 på fredagen. Pappa ringde vid 9 och talade om att han hade åkt, han skulle hit och hälsa på under helgen. 30min senare fick jag ringa honom och be honom vända hem igen eftersom Tuva spydde flera gånger igen.

Natten till lördag blev både jag och Tuva förkylda. Jag har lite feber i fredags, ont i halsen lördag sedan jättehostig ett par dagar. Tuva är också lite hostig fortfarande och som grädde på moset är det minst en kindtand på gång så Tuva sover dåligt, är tjurigt och skriker för precis allt.

Jag ser fram emot en LUGN period sedan när tandhärket har kommit upp! Men på måndag (förmodligen) är det dags för BVC-koll och vaccination... Tuva brukar få feber av vaccinen. Hon har väl säkert precis börjat komma in i sömnrutinen igen tills dess. HOPPAS hon inte får feber så det förstörs igen. Snälla rara håll en tumme

Av Helle Jonsson - 3 februari 2013 15:49

Jobbveckan flög förbi, den startade med roligheter på Brobyggardagar som det var intressanta föreläsningar på. Så det var absolut värt att gå i år. Förra gången jag var där så var det också jätteintressanta föreläsningar =)


I torsdags kväll kom söstra mi, hon har varit här hela helgen. Helgött!!! Vi har latat oss, ätit pizza som vi fick hemkörd =D  smaskat födelsedagsfika, hon passade Tuva i fredags när jag jobbade och sedan gick jag till Change och köpte två BHar med tillhörande trosor, de hade ta två set betala för ett, hade ju egentligen bara tänkt köpa en BH men lade jag på 150kr fick jag ju en 500kr BH PLUS en 200kr trosa på köpet. Så det var det verkligen värt. Nu har jag en bra sportBH och en jättefin ljuslila vanlig BH. Passade även på att gå till Stadium som hade ombyggnadsrea så jag fick tag i ett par vardagsskor som vanligen kostar 1300kr som var nedsatta till 699 och det var 15% ytterligare rabatt men de drog mer eftersom jag betalade 545kr för dem =D pengarna fick jag i julklapp och present och jag bestämde redan när jag fick julklappspengarna att det skulle gå till någon form av kläder men jag kunde inte bestämma mig vilken ände jag skulle börja eftersom jag i princip behöver köpa en helt ny garderob men när jag fick veta att jag fick pengar i present också så bestämde jag mig för att jag har tre par byxor jag kan använda, jag har tröjor som visserligen är urtvättade men jag HAR tröjor men jag hade bara en enda BH jag kunde ha och INGA vanliga vardagsskor att ha när vintern är slut så då var beslutet ganska enkelt.

Min födelsedag har hittills varit väldigt bra. Jag vaknade vid 6 och gick upp 6.30 Tuva sov till 7, vi gick upp och åt frukost, gick på babysim, sedan hem och Tuva busade loss med söstra mi. jobbigt när hon gick till bussen för att ta tåget hem så vi har mest sett på film, jag har tagit ett bad, ätit mellis... Ja haft en rätt stillsam dag.

Av Helle Jonsson - 27 januari 2013 08:37

Vi var och badade, inga problem. Vi lekte hela dagen. Inga problem. Hon somnade som hon skulle på kvällen. Men kl.23 vaknade hon och somnade inte om, var gnällig, orolig, började bli varm. Vid 03.30 tempade jag henne. 39. Hon hade 39,5 hela måndagen och mer än halva onsdagen. Till slut ringde jag J som körde oss till jourcentralen, halsfluss och penicillin.

I fredags började jag känna mig hängig. Testade mig så jag inte också hade halsfluss det har jag inte. Men det har utvecklats till riktigt päcklig hosta. Jag hostar och hostar och hostar och hostar. Och hostar. Det är ju brobyggardagen imorgon. Det har jag sett fram emot jättelänge. Jag vill INTE vara sjuk. *svär högt*

Av Helle Jonsson - 25 januari 2013 13:14

Det började i söndags. Tuva var lite kinkig och för stillsam. Tänkte inte så mycket på det just då. Hon somnade som hon skulle på kvällen vid 19.30-20 tiden. 23 vaknade hon och var gnällig, vred och vände sig och somnade inte om. 03.30 tempade jag henne, då hade hon fortfarande inte somnat om och inte jag heller, och tada 39 graders feber. 39,5 grader under dagen och hon lämnade inte min famn för en sekund. Försökte jag lägga henne någon annanstans så grät hon hejdlöst. VCn fick besök. De tittade i hennes öron. Hostmedicin och vi fick gå hem. på morgonen då hade hon 38. På eftermiddagen kom den där toppen på 39,5.

Tisdag: 38, lite piggare. Trodde det värsta var över. hon sov jättedåligt. Hostade sig igenom natten.

Onsdag: 39,5 grader igen men på morgonen var det ca 38 så hon var lite piggare när vi var på VCn igen, fick recept på en annan hostmedicin och vi fick gå hem. Men sedan ökade febern på nolltid till 39,5 igen så till slut ringde jag en kompis som körde oss till jourcentralen, det första de gjorde när vi kom in var att ta ett halsprov på henne, sedan fick vi sitta ner och vänta. Efter ca 15min kom labbtjejen ut och berättade att Tuva har halsfluss så när vi kom in till läkaren fick vi recept på penicillin och sedan gå hem. Men att det ska behöva krävas tre besök i sjukvården innan de tar ett jäkla halsprov när jag varje gång berättade om den höga febern. Det är under all kritik. Jag har fortfarande nästan inget förtroende för läkarvården. Tyvärr

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hellgirls liv med Blogkeen
Följ Hellgirls liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se