Senaste inläggen

Av Helle Jonsson - 4 maj 2011 21:01

om våra uteplatser. De hade tagit foto på våran uteplats som ett dåligt exempel men bilden var tagen innan man kunde klippa gräset och det var blad på buskarna och det fortfarande låg skit kvar efter vintern på gräset. Tacka f*n att det såg bedrövligt ut då. Nu ser det ju bättre ut, om man bortser ifrån skiten det där företaget som sanerade, kallar för "fin" jord. Jorden har packats så hårt att en del av gräset stendött=kala fläckar och där det växer gräs är det smockfullt med jäkla ogräs som de tog med sig. Jag hade aldrig problem med kala fläckar eller ogräs innan saneringen och de lade på den s.k fina jorden.

De kommer i slutändan att köra över folk som bor på BV iaf och ta bort alla häckar och staket samt plantera buskar och sätta upp vindskydd. Vindskydden har jag inte ett smack emot eftersom de ger insynsskydd. MEN lägger dem ut sådär mycket plattor blir det inget gräs kvar för oss. Gör de detta kommer jag plocka bort plattorna och lägga dem på balkongen. Eller så kommer jag sluta använda balkongen till annat än förvaring. Och jag tänker INTE rensa mellan plattorna. Det räcker med de fula plattorna de lade ut förra året.

Förhoppningsvis har vi hunnit flytta innan de mejjar ner allting. Jag är med andra ord inte helt nöjd med deras förslag.

ANNONS
Av Helle Jonsson - 1 maj 2011 10:01

Fem mestadels underbara år.


Jag vaknade tidigare än CJ som vanligt eftersom han lade sig mycket senare än vad jag gjorde. Vid 11:40 tiden var vi inne i Göteborg för att gå på bio. Ja jag vet, gå på bio inomhus när det var så otroligt vackert väder men det gjorde vi iallafall. Vi gick och såg Trassel. Det kändes fel att se den på svenska men vad gör man? Vi var typ 7 pers i salong 2 som är en av de två sketstora salongerna på Bergakungen. Jag minns inte sagan om Rapunsel men tyckte det var en intressant version av sagan helt klart. Se den om ni gillar animerat där det finns skratt för både barn och vuxna.

När filmen var slut så tog vi spårvagnen in till Drottningtorget och bytte vagn till nummer 11 och åkte ut mot Mariaplan. Jag hade fått för mig att jag ville testa något nytt ställe och hade kollat upp ett ställe via http://www.vegangoteborg.se/restauranger/in_kafeer.html  och vi valde ut Café Marmelad. Vi pallrade oss ut och testade den Hummusmackan som det tipsades om och vi testade även deras varma choklad som var vegansk. Mackan var god, min kropp tyckte dock det var lite för sur dressing på salladen som serverades till och kroppen har just nu något emot lök så jag fick hoppa över dessa tillbehör men det var en spännande smak på hummusen och det var som det stod att de torkade tomaterna var smarriga. Vi CJ passade även på att äta lite morotskaka. Något han fastnat för sedan det bjöds på sådant på hans jobb. Vad underbart det känns att kunna skriva hans jobb.

Sedan åkte vi in itill järntorget och klev av. Tog en sväng inne på Myrornas och gick sedan till mitt jobb där bilen väntade. När vi närmade oss huset såg jag en MCknutte som var på väg in i garaget och jag undrade om det var H på mitt jobb, han kör MC och brukar parkera den i garaget och det var H. Så vi pratade en liten stund. Han och CJ fastnad i en diskussion om gitarrer. CJ har nämligen precis lämnat in sin akustiska gitarr med nylonsträngar så de kunde sätta in en mikrofon och göra så man kan plugga in den i en förstärkare. Blev rätt gött ljud i den.

Vi åkte hemåt fast gjorde ett stopp på Vita Fläcken och Hemmakväll för att leta hyrfilm. Jag valde ut den svenska filmen Fyra år till. Jag är ju frälst vid filmer med HBT-tema och den var precis som det pratats om. Att killen i filmen blir kär i en kille och är otrogen mot sin fru med en kille blir en sekundärgrej i filmen eftersom huvudpersonens läggning blir så självklar, utan hans stora moraliska dilemma blir istället att han har ju för sjutton kärat ner sig i en socialdemokrat. Han är ju Folkpartist. Hur ska hans kollegor reagera och hur ska väljarna reagera när/om han berättar att han är kär i en av sina största motståndare inom politiken? Ja den var helt klart sevärd av flera anledningar. Så jag rekommenderar den.

Vi drack lite alkoholfritt jordgubbsvin, det är så gott att det är löjligt, till det åts det hembakta double chocolat chips cookies. Jag vette sjutton varför det hette double eftersom det knappt var någon kakao i, alldeles för lite helt klart, sedan var det grovhackad mörk choklad i. De var ju ätbara men jag tror fortfarande att det borde ha stått 1dl vatten istället för ½.  Den halvan räckte bara till just halva kakdegen. Resten var ju fortfarande bara en massa smulor.

CJ var fascinerad över att det fortfarande var sommarhimmel kl.22 Jag tycker fortfarande att det är något fel med vädret. Det ska inte vara sån här värme i april. Den ska komma någon vecka in i maj. Alla blommor kommer ju ha blommat ut vid midsommar. Och jag hoppas innerligt att sommaren inte blir som förra gången det var sånt här väder i april. Då var det högsommar hela april sedan regnade det nästan nonstop. Astråkigt.

ANNONS
Av Helle Jonsson - 29 april 2011 17:54

Igår tog CJ förgivet att jag kunde läsa hans tankar om att bilen stod kvar i Ytterby. Jag tog förgivet att eftersom han inte meddelade mig något annat så hade han hämtat bilen. CJ kom hem sent. Imorse när jag skulle hämta bilen på parkeringen var den inte där. Eftersom den ju stod kvar i Ytterby då CJ inte talat om att han cyklade direkt till jobbet igår morse utan att hämta bilen som vanligt. Jag fick ta bussen och missade mitt tåg. Tåget efter det var kort och det betyder inga sittplatser=jag fick sitta med min gravismage på kallt golv då ingen j***l var villig att låta mig sitta någon annanstans. Lägg till att det var omfattande signalfel. IGEN. Vi kom iväg mot Säve och körde åt sidan eftersom vi skulle möta tåg. Jag ogillar verkligen det här med enkelspår. För en gångs skull så fick vi faktiskt jäkligt bra info och blev uppdaterade hela tiden om vad som hände. När vi hade stått i Säve i 5min fick lokföraren veta att det mötande tåget just lämnat ett område nästan en kvart bort så det var bara för oss att stå kvar och glo. Under tiden fixade iaf signalfelet sig så vi kunde köra med vanlig fart in till Gtb. Vi blev 25min sena men eftersom jag hade missat mitt tåg betydde det att jag var en hel timme sen till jobbet.

Det gick framåt med "min" bro.

Till lunch så gick hela anläggning iväg på avdelningsmöte på Riverton. De hade faktiskt fattat det här med mjölkfritt till mig och maten var väl okej. Inte den godaste kryddningen av lax jag ätit men den var mjölkfri och tillagad. Vi hade mötet och efter det så var vi inbokade på kakbuffén men här är det något jag inte förstår. Flertalet gånger när vi är iväg med jobbet och det serveras både lunch och fika så fattar inte personalen att även allergiker vill ha någon form av efterrätt utan de står och ser ut som fån när man frågar vad som är mjölkfritt för jag vill ju också ha efterrätt. Varför tar så många ställen förgivet att allergiker inte vill ha sånt? De fixade iaf väldigt snabbt iordning sorbé till mig som dem andra blev avundsjuka på så det ordnade sig ju ändå i slutändan. Med andra ord är Riverton i mina ögon seriös i sitt kundbemötande när något saknas eller blir fel. Då gör de så gott de kan för att reda upp situationen.

Gick tillbaka och jobbade en stund på jobbet.


Innan jag gick till tåget så gick jag till systemet i Nordstan för att köpa alkoholfritt jordgubbsvin till våran fem-års dag imorgon. Strax utanför systemet stod en kille och sålde Faktum. Han frågade ju förbipasserande om de ville köpa, säljare ska ju göra det. Då utbrast en förbipasserande idiot dagens mest puckade kommentar: Äsch skaffa dig ett jobb för helvete. Att sälja Faktum ÄR ju ett jobb, så den hemlöse killen stod ju och gjorde sitt jobb. Jag svarade faktiskt på idiotens kommentar att: Jamen det är ju det han gör! Jag fick inget svar.


Jag satte mig på tåget. Klev av i Ytterby och skulle hämta bilen som CJ sa imorse att jag skulle göra. Bilen är inte där. Då har CJ hämtat bilen och glömt bort att han imorse sa att jag skulle göra det. Jag får nog börja stänka kallvatten på karln på mornarna innan jag ställer frågor till honom. Och sätta post-itlappar i pannan på honom så han kommer ihåg att ringa eller smsa mig om han gör tvärtemot den plan han sa ifrån början.

Jag missade ju bussen pga detta.


När jag kom hem blev jag trött eftersom hemmet ser ut som ett bombnerslag. Igen. Körde igång en tvättmaskin, plockat in ren tvätt, ställt ut torkställningen på balkongen, inte för att det kommer hjälpa. Det är skugga där nu.

Fåglarna kvittrar utanför. Solen skiner.

Av Helle Jonsson - 28 april 2011 20:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Helle Jonsson - 27 april 2011 06:26

Nu har jag varit tokförkyld i en hel vecka. Halsen tog omtag i halsont igår igen. Hostar och snyter mig. Trött på det här nu. jag vill bli frisk. NU

Ja

Av Helle Jonsson - 22 april 2011 12:05

I skrivande stund är det underbart väder ute. Varit och handlar icke matrelaterade grejer. Får handla mat när CJ slutar för dagen.

Pappa med tjej är på väg neråt Gtb. De ska bo på hotell inne i Gtb men ha bilen här hos oss eftersom det är oerhört mkt billigare.

Fortfarande förkyld som f*n och pollenöverkänslig. Men mår mellan hostningarna lite bättre. Nu är det CJs tur. Han hade ont i halsen så jag skjutsade honom till jobbet förut.

Av Helle Jonsson - 20 april 2011 20:59

Det har varit en otroligt seg vecka. Jag kände mig lite kymig i måndags och vid 16-tiden var jag tvungen att åka hem för att min kropp mådde så dåligt. Jag kände att jag hade feber och jag hade halsont from hell. Så jag har legat mer eller mindre, hemma hela veckan och mått pest. Jag brukar testa om jag är redo att gå till jobbet genom att göra något som är lite mer ansträngande. Idag testade jag genom att åka med när vi skulle titta på en vagn i Uddevalla. jag är OTROLIGT glad att vi tog bilen för jag hade inte orkat med att åka tåg dit, gå flera km och sedan tåg hem igen.

Det blev iaf den vagnen. Nu ska jag däcka i sängen. Trött som jag vet inte vad.

Av Helle Jonsson - 16 april 2011 19:35

och runt och runt på Barn och babymässan idag. Men även om det fanns mkt grejer och erbjudanden och bös så är jag ändå lite smått missnöjd. Det var många som hade rätt så höga "mässpriser". Flera av dessa "mässpriser" var exakt samma pris som de har i webshopparna. Okej det följde ju inte med någon fraktkostnad om man handlade på mässan men ändå. Men man fick lite bra erbjudanden ändå. Jag har precis beställt en av bärsjalarna jag kikat på eftersom man fick hela *ironisk* 10% rabatt. Men 10% är mer än ingen rabatt. Jag är besviken på att inte Emmaljunga var där så man kunde ställa frågor till dem. Det är ju en Emmaljungavagn jag vill köpa. Jag stod och tittade när folk körde olika barnvagnar på testbanan och jag har sagt det förr och jag säger det igen - små framhjul på vagnar är bara skit. De fastnar ju i och på precis ALLT. Värdelöst skit för mig med andra ord. Men jag vet baske mig inte vad för hjul som är bäst. Lufthjul är bra men de kan få punktering. Plasthjul får inte punktering men får tydligen sämre hållfasthet när det är kallt. Vi har kallt typ 8 månader om året. Jag vill inte stå med ett hjul som spruckit pga kyla. Suck. Undrar om man kan hitta en hederlig mer gammeldags vagn som fanns när en annan var yngre. Med ordentliga hjul som varken sprack eller fick punktering, handtagen inte var av bräcklig plast och sånt skit. Jag får väl kolla runt igen.


Hoppas ni haft en bra dag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hellgirls liv med Blogkeen
Följ Hellgirls liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se