Direktlänk till inlägg 25 april 2013

Att tvinga sina barn att äta upp allt på tallriken

Av Helle Jonsson - 25 april 2013 13:47

är något jag starkt avråder till, ja om det inte är så att barnet visar anorektiska drag osv, men nu snackar vi om ett helt friskt barn. http://www.expressen.se/halsa/tvinga-barnen-att-ata-upp-ar-ingen-bra-ide/   Jag har egna erfarenheter av detta både ifrån den första dagmamman jag hade plus att pappa tvingade mig äta upp allt på tallriken en gång när jag hade råkat ta för mycket mat. Vad har detta fått för konsekvenser? Det är så inpräntat i mig att ALLT måste ätas upp, oavsett om jag är så mätt att jag håller på att spy så måste tallriken vara tom. Jag satt i fyra timmar med tallriken framför mig hos pappa den där gången. Jag var så mätt så hade jag tagit en tugga till hade jag spytt upp allting över bordet så jag var tvungen att sitta där tills maten sjunkit undan tillräckligt för att få plats med de där tuggorna som var kvar. Vår dagmamma lade upp vår mat och tvingade oss äta upp allt, fast ibland hände det att vi slapp ändå. Jag kommer ihåg en gång när jag hade tagit en hårdmacka, plötsligt kände jag att jag var tvungen att gå och kissa så jag frågade om jag fick gå på toa, det fick jag och  när jag kom tillbaka hade hon slängt min smörgås. följden blev att gången efter detta hände så mindes jag att går jag på toa slänger hon mackan, går jag inte kissar jag på mig så jag tog helt sonika med mig mackan in på toan. Hon tyckte jag var äcklig och jag sa helt kavat, lilla blyga jag, att du kastade ju min smörgås om jag låter den ligga kvar på bordet. Jag fick inget svar.

Jag tvingar inte Tuva att äta upp all mat på tallriken och så länge hon är frisk kommer jag inte att göra detta heller. Det sätter sina spår. Tvingar man daligen tappar man som det står i artikeln med stor säkerhet hur det känns att vara mätt. Gör man det en enda gång kan det bli som den där gången hos pappa. Jag jobbar på mig själv att är det så att jag har tagit för mycket mat så måste jag inte äta upp det, det tog tid innan jag lyckades, det tar fortfarande emot men jag MÅSTE inte längre äta tallriken ren. Jag kan låta bli nu. Småsaker för en förälder kan sätta djupare spår än man tror. Jag var alltså 30 när jag för första gången lämnade kvar mat på tallriken utan att få jätteångest över det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helle Jonsson - 20 januari 2015 07:21

FÖrra året var ett jobbigt år. Första halvåret många jobbigga händelser, en för mig kär kollega blev svårt sjuk och gick sedan bort väldigt hastigt, min älskade bonusmamma blev svårt sjuk och var farligt nära döden, det skar sig totalt med pappas dåv...

Av Helle Jonsson - 4 oktober 2014 18:25

Host host host nys nys nys frääääääs, nys host host host host. Nästan lillebror fick sin andra son (veckans bästa händelse utan tvekan) För lite sömn=skrik och bråk varje dag både morgon och kväll. Stora vagnen stulen.   ...

Av Helle Jonsson - 27 augusti 2014 18:36

Vi var på simskolan, lekte med en kompis och gick sedan på kalas, fram tills kl.15 var skruttis hur pigg som helst, sedan tokdäckade hon totalt, T hade smittat henne med sin förkylning, på kvällen hade skrutt över 40 graders feber. Sedan har den pend...

Av Helle Jonsson - 29 juni 2014 16:47

5 hela underbara veckor semester. Jag älskar mitt jobb men åh vad jag är värd semester och ledighet. Slappa dagar utan måsten. Hoppas det blir lite sol och värme snart annars får jag börja käka d-vitamin känns det som =D Min ena bästa vän skrev a...

Av Helle Jonsson - 13 februari 2014 16:08

Det har på kort tid varit mycket tråkigheter för vänner och bekanta, kollegor osv. Idag kom ytterligare ett fruktansvärt tråkigt besked, en underbar kollega har efter en trids sjukdom lämnat oss hastigt. Han borde ha fått många år till med sina barn ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hellgirls liv med Blogkeen
Följ Hellgirls liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se