Direktlänk till inlägg 13 september 2011

Dagarna går. Eller rättare sagt, de flyger fram

Av Helle Jonsson - 13 september 2011 12:49

Det var ju nyss vi kom hem med Tuva och nu är hon redan över en månad gammal. Jaja. Jag har inte så mycket intressant att blogga om för tillfället. Min vardag består mest av amning, klädbyten pga läckande bajsblöjor osv.


Idag vägrar vi promenad eftersom det blåser halv storm ute och regnar en massa.


Okej för er Tuva-intresserade:


Vår dag ser oftast ut - Tuva vaknar någon gång mellan 5-7 och vill ha mat. Hon äter i mellan 20-60min. Somnar om och sover någon timme till. Och jag också. Sedan försöker jag smyga mig upp och äta frukost och ta en snabbdusch innan hon vaknar. Inte alltid detta fungerar eftersom det ofta är Tuva som väcker mig. Hon äter mat. Är vaken en stund och då går vi ut och går, hon får greja en stund i babygymet (varför heter det så? Det är en träbåge med några figurer nerhängande som hon kan titta och peta på), vi lyssnar på musik, sjunger och dansar lite. Hon äter mat. Somnar. Det gör oftast jag också. Jag försöker göra lite lunch där också och äta medan hon sover. Hon vaknar. Väcker mig. Hon äter. Vi byter ett antal blöjor under dagen... Ja så fortgår dagarna.

Emellanåt är vi på BVC. Och trots att folk påstår att barn svälter pga amningsnappar så går hon stadigt upp i vikt. Sedan vi var på BVC senast för 1,5 vecka sedan så har hon gått upp 350g i vikt så nu är hon uppe i 4,4kg! inte konstigt hon känns tyngre =) Så blä på dem som påstår att amningsnapp är kassa för barnets vikt.

I söndags var jag och Tuva på föreningsmöte. Det var bara jag och Inger där så vi uppdaterade oss mest på vad som hänt sedan sist innan vi gick hem igen. Att det ska vara så satans svårt för sjukvården att se när folk behöver hjälp. Jäkla idioter. Inger har väntat i typ två år nu på att få hjälp med sin handled. Hon bröt den när hon halkade för några vintrar sedan men läkarna påstod att den inte var bruten, att hon bara löjlade sig om att det gjorde ont. Ja ni vet hur sjukvården är mot äldre kvinnor, kvinnor och mammor... Så handleden växte ihop fel så nu måste hon opereras. Det är med andra ord ÄNTLIGEN en läkare som lyssnat på henne och förstått vad som är fel. Varför undrar folk varför jag inte har något som helst förtroende för sjukvården i Sverige? Dem skiter i kvinnor i alla dess former. Mammor är bara nevrotiska och löjliga om de kommer in med sina sjuka barn osv.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helle Jonsson - 20 januari 2015 07:21

FÖrra året var ett jobbigt år. Första halvåret många jobbigga händelser, en för mig kär kollega blev svårt sjuk och gick sedan bort väldigt hastigt, min älskade bonusmamma blev svårt sjuk och var farligt nära döden, det skar sig totalt med pappas dåv...

Av Helle Jonsson - 4 oktober 2014 18:25

Host host host nys nys nys frääääääs, nys host host host host. Nästan lillebror fick sin andra son (veckans bästa händelse utan tvekan) För lite sömn=skrik och bråk varje dag både morgon och kväll. Stora vagnen stulen.   ...

Av Helle Jonsson - 27 augusti 2014 18:36

Vi var på simskolan, lekte med en kompis och gick sedan på kalas, fram tills kl.15 var skruttis hur pigg som helst, sedan tokdäckade hon totalt, T hade smittat henne med sin förkylning, på kvällen hade skrutt över 40 graders feber. Sedan har den pend...

Av Helle Jonsson - 29 juni 2014 16:47

5 hela underbara veckor semester. Jag älskar mitt jobb men åh vad jag är värd semester och ledighet. Slappa dagar utan måsten. Hoppas det blir lite sol och värme snart annars får jag börja käka d-vitamin känns det som =D Min ena bästa vän skrev a...

Av Helle Jonsson - 13 februari 2014 16:08

Det har på kort tid varit mycket tråkigheter för vänner och bekanta, kollegor osv. Idag kom ytterligare ett fruktansvärt tråkigt besked, en underbar kollega har efter en trids sjukdom lämnat oss hastigt. Han borde ha fått många år till med sina barn ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hellgirls liv med Blogkeen
Följ Hellgirls liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se