Alla inlägg under juli 2011

Av Helle Jonsson - 6 juli 2011 21:34

För många är nog Morgan Alling den där killen som var med i Lets dance. För mig är Morgan Alling sommarlovsmorgon Tippen. Det gick när jag var yngre. Jag älskade verkligen den sommarkalendern. Man fick lära sig om miljön, sopsortering på ett roligt sätt. Ingenting försvinner. Allt finns kvar.


För ungefär ett år sedan fick jag höra att han hade varit med i ett sommarprogram på någon radiokanal. Där hade han berättat om sin uppväxt som var allt annat än lätt. Jag har inte gett mig råd att köpa hans självbiografi men idag fick jag äntligen tag i den på biblioteket. Jag kunde inte släppa ner boken. Jag har läst ut den nu. Jag har blivit illamående, fnissig, ledsen, arg... Hur kan man göra så mot ett barn? Det som gjorde mig mest förbannad när vad socialen ljög honom rakt upp i ansiktet och sa att han skulle få träffa sin biologiska pappa men istället körde honom till ännu ett barnhem. Jag ville hoppa in i boken och slå kärringen.Och vilken chock det måste ha varit att ringa på en dörr och plötsligt stå öga mot öga med sin biologiska mamma som han inte hade sett på elva år. Och sedan få höra hennes version om när hon skulle hämta Morgan och hans lillebror och socialen hade skjutsat iväg dem samma morgon till någon annan. Kört dem därifrån när mamman skulle ha hämtat sina barn. Myndigheter kan verkligen vara riktigt jäkla svinaktiga ibland. Jag hoppas Morgans lillebror har det bra. Det stod inte så mycket om honom i slutet. Han hamnade hos en något dysfunktionell familj... med en fosterfar med kortare stubin än min pappa har.


De senaste åren har jag fastnat för att läsa olika folks självbiografier. Jag har inte läst så jättemånga men det har blivit ett par ändå. Det ska ju vara en för mig intressant person att läsa om. Morgans är den som gripit mig mest hittills.


Jag rekommenderar den varmt! Läs den.

Av Helle Jonsson - 4 juli 2011 09:43

Var lugn. VI har köpt två fläktar. Varit på bio och sett kung Fu Panda 2. Inte lika bra som ettan men sevärd helt klart. Slutet fick mig att anta att det kommer en Kung Fu Panda 3.

Städade lite grand. Ska fortsätta idag. Det behövs. Vem är det som kastar en massa damm, gruskorn odyl runt sig varenda vecka?

Av Helle Jonsson - 2 juli 2011 11:08

Igår kl.14:15 gick jag på semester. Det känns konstigt. Inte för att jag har semester utan för att det är minst 13 månader kvar innan jag ska tillbaka till jobbet igen.


Just nu är jag innerligt trött på när folk inte kan bestämma sig. Ena veckan säger dem JAAAAA. Sedan går det två veckor och det där JAAAAAAAAAAAA:et har bytts ut mot njaaaaaaeeee jag vet inte.........

Jag får spunkt velande för tillfället. Jag vill ha ett JA eller NEJ.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards