Alla inlägg under maj 2011

Av Helle Jonsson - 4 maj 2011 21:01

om våra uteplatser. De hade tagit foto på våran uteplats som ett dåligt exempel men bilden var tagen innan man kunde klippa gräset och det var blad på buskarna och det fortfarande låg skit kvar efter vintern på gräset. Tacka f*n att det såg bedrövligt ut då. Nu ser det ju bättre ut, om man bortser ifrån skiten det där företaget som sanerade, kallar för "fin" jord. Jorden har packats så hårt att en del av gräset stendött=kala fläckar och där det växer gräs är det smockfullt med jäkla ogräs som de tog med sig. Jag hade aldrig problem med kala fläckar eller ogräs innan saneringen och de lade på den s.k fina jorden.

De kommer i slutändan att köra över folk som bor på BV iaf och ta bort alla häckar och staket samt plantera buskar och sätta upp vindskydd. Vindskydden har jag inte ett smack emot eftersom de ger insynsskydd. MEN lägger dem ut sådär mycket plattor blir det inget gräs kvar för oss. Gör de detta kommer jag plocka bort plattorna och lägga dem på balkongen. Eller så kommer jag sluta använda balkongen till annat än förvaring. Och jag tänker INTE rensa mellan plattorna. Det räcker med de fula plattorna de lade ut förra året.

Förhoppningsvis har vi hunnit flytta innan de mejjar ner allting. Jag är med andra ord inte helt nöjd med deras förslag.

Av Helle Jonsson - 1 maj 2011 10:01

Fem mestadels underbara år.


Jag vaknade tidigare än CJ som vanligt eftersom han lade sig mycket senare än vad jag gjorde. Vid 11:40 tiden var vi inne i Göteborg för att gå på bio. Ja jag vet, gå på bio inomhus när det var så otroligt vackert väder men det gjorde vi iallafall. Vi gick och såg Trassel. Det kändes fel att se den på svenska men vad gör man? Vi var typ 7 pers i salong 2 som är en av de två sketstora salongerna på Bergakungen. Jag minns inte sagan om Rapunsel men tyckte det var en intressant version av sagan helt klart. Se den om ni gillar animerat där det finns skratt för både barn och vuxna.

När filmen var slut så tog vi spårvagnen in till Drottningtorget och bytte vagn till nummer 11 och åkte ut mot Mariaplan. Jag hade fått för mig att jag ville testa något nytt ställe och hade kollat upp ett ställe via http://www.vegangoteborg.se/restauranger/in_kafeer.html  och vi valde ut Café Marmelad. Vi pallrade oss ut och testade den Hummusmackan som det tipsades om och vi testade även deras varma choklad som var vegansk. Mackan var god, min kropp tyckte dock det var lite för sur dressing på salladen som serverades till och kroppen har just nu något emot lök så jag fick hoppa över dessa tillbehör men det var en spännande smak på hummusen och det var som det stod att de torkade tomaterna var smarriga. Vi CJ passade även på att äta lite morotskaka. Något han fastnat för sedan det bjöds på sådant på hans jobb. Vad underbart det känns att kunna skriva hans jobb.

Sedan åkte vi in itill järntorget och klev av. Tog en sväng inne på Myrornas och gick sedan till mitt jobb där bilen väntade. När vi närmade oss huset såg jag en MCknutte som var på väg in i garaget och jag undrade om det var H på mitt jobb, han kör MC och brukar parkera den i garaget och det var H. Så vi pratade en liten stund. Han och CJ fastnad i en diskussion om gitarrer. CJ har nämligen precis lämnat in sin akustiska gitarr med nylonsträngar så de kunde sätta in en mikrofon och göra så man kan plugga in den i en förstärkare. Blev rätt gött ljud i den.

Vi åkte hemåt fast gjorde ett stopp på Vita Fläcken och Hemmakväll för att leta hyrfilm. Jag valde ut den svenska filmen Fyra år till. Jag är ju frälst vid filmer med HBT-tema och den var precis som det pratats om. Att killen i filmen blir kär i en kille och är otrogen mot sin fru med en kille blir en sekundärgrej i filmen eftersom huvudpersonens läggning blir så självklar, utan hans stora moraliska dilemma blir istället att han har ju för sjutton kärat ner sig i en socialdemokrat. Han är ju Folkpartist. Hur ska hans kollegor reagera och hur ska väljarna reagera när/om han berättar att han är kär i en av sina största motståndare inom politiken? Ja den var helt klart sevärd av flera anledningar. Så jag rekommenderar den.

Vi drack lite alkoholfritt jordgubbsvin, det är så gott att det är löjligt, till det åts det hembakta double chocolat chips cookies. Jag vette sjutton varför det hette double eftersom det knappt var någon kakao i, alldeles för lite helt klart, sedan var det grovhackad mörk choklad i. De var ju ätbara men jag tror fortfarande att det borde ha stått 1dl vatten istället för ½.  Den halvan räckte bara till just halva kakdegen. Resten var ju fortfarande bara en massa smulor.

CJ var fascinerad över att det fortfarande var sommarhimmel kl.22 Jag tycker fortfarande att det är något fel med vädret. Det ska inte vara sån här värme i april. Den ska komma någon vecka in i maj. Alla blommor kommer ju ha blommat ut vid midsommar. Och jag hoppas innerligt att sommaren inte blir som förra gången det var sånt här väder i april. Då var det högsommar hela april sedan regnade det nästan nonstop. Astråkigt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards