Alla inlägg under februari 2011

Av Helle Jonsson - 13 februari 2011 09:11

Gick och la mig, CJ började prata om att göra veg.korv att äta. Bad att han skulle göra en till mig också. När korven var klar sov jag sov en stock.

Av Helle Jonsson - 9 februari 2011 09:48

Mindre bra:

Självkänsladip. Det känns som att jag aldrig blir klar med den här ********** armeringen. Jag känner mig dum, korkad, puckad, som en idiot. Varför har jag så svårt att få ordning på den här armeringen? Jag fattar inte. Känner mig totalt värdelös.


Bra:

Jag klarar det här. Jag klarar det här. Jag klarar det är. Jag klarar det här. Jag klarar det här.

Jag duger som jag är.

Jag kan det här.

Jag är stark.

Jag är vacker.


Tack!

För ännu en dag med pyret.

För bra jobbarkompisar.

För mina vänner.


Hjälp:

Mig hitta tålamodet att bli klar med armeringen så jag blir av med den.

Av Helle Jonsson - 8 februari 2011 07:15

http://www.gp.se/motor/1.546584-fler-far-korkort-i-glesbygd


Vad kan det bero på? Jag tror inte att de som har hand om uppkörningarna är snällare i glesbygden däremot får folk i storstäderna en bättre mer komplett körutbildning eftersom de har möjlighet att köra på större motorvägar, där det är en massa folk, korsningar, bussar osv osv osv att hålla reda på-vilket också kan vara ett sådant stressmoment som gör att färre klarar körkortet i storstäderna. Det kanske tar längre tid att ta lappen eftersom det är otroligt mycket mer att hålla reda på. Sedan är det fler som behöver körkorten i glesbygden så fler ansluter sig till körskolorna. I storstäderna finns bussar, spårvagnar, tunnelbanor odyl. Bor man på glesbygden kanske det knappt går några bussar, eller inga bussar alls. Där min morbror bor är det ca en mil till närmsta busshållplats. Barnen får åka skolbuss till och från skolan och det är rätt långt till deras skolor. Åker jag till staden jag växte upp i behöver jag ha fri tillgång till bil. Jag får klaustrofobi annars då det går väldigt lite bussar och jag behöver få känna mig fri där för att inte gå ner mig. Nu har jag jobbat stenhårt med min självkänsla kring Avesta så att jag ska slippa gå ner mig men jag har fortfarande en bit kvar på väg och bilen är otroligt bra hjälpreda.

Av Helle Jonsson - 7 februari 2011 19:39

Jag blir verkligen inte glad när jag får sms efter 21 på kvällen. Särskilt inte när jag har lyckats somna efter att ha sovit dåligt flera nätter. Jag tror att om jag hade fått sova ostört och inte blivit väckt av ett sms kl.23 igår kväll så hade jag sovit gott inatt. Men så blev ju inte fallet. Jag fick ett sms kl.23 Ett sms som enkelt hade kunnat skickas idag istället under dagen. Jag låg vaken i tre fyra timmar. Somnade kort, vaknade, somnade kort, vaknade osv.

Jag har mobilen som väckarklocka. Kan inte ha den på ljudlös eller avstängt eftersom inte väckningssignalen går igång då. Jag vägrar köpa en dyr väckarklocka som jag ändå kommer att mörda genom att slänga i väggen. Jag förstår inte att man frivilligt blir väckt av ett tortyrredskap som tjuter, piper etc etc etc. På mobilen kan jag själv välja vilken låt jag vill ha som väckningssignal. Just nu kör jag stenhårt med The Beatles mjuka låt Here comes the sun. Jag vaknar av den men inte av ren chock. Det känns rätt så behagligt.


Vad väcker dig på mornarna?

Av Helle Jonsson - 6 februari 2011 10:36

Idag fick jag sova ända till 7. Vågen. Igår vaknade jag 4 och kunde inte somna om.

Jag åt överbliven pizza till första frukost. Till andrafrukost åt jag hela fyra skivor bröd och drack varm choklad till. Inte direkt GI. Sedan dess har jag hunnit dricka en halvliter vatten och ätit en påse med potatisskruvar. Det var gott. Eller nåt.

Av Helle Jonsson - 6 februari 2011 10:27

DEt slog mig idag att det är rätt fascinerande att se detta egentligen totalt onödiga tv-program. Varför? Jo eftersom folks skenhelighet, dubbelmoral, kalla det vad du vill, lyser igenom i nästan varje avsnitt.

I avsnittet jag såg idag åkte en renlevnadsfamilj som älskar yoga, ekologisk mat osv på semester med en familj som i mina ögon nästan i princip var en hel familj alkoholister. Mamman i renlevnadsfamiljen vägrade dricka alkohol i den stora mängd som värdfamiljen gjorde. De berättade glatt att under en veckas semester kunde dem utan problem dricka ut 72 flaskor vin. Plus att de drack en hel massa annat också. De hade fest varje kväll, åkte på ginprovning så pappan i renlevnadsfamiljen var full redan på förmiddagen eftersom partyfamiljen sa att man inte fick åka ifrån ginprovningen utan att ha testat minst tio sorters gin.

Renlevandsmamman beslutade sig för att stanna hemma en kväll när resten av de vuxna skulle iväg på en fiesta där man söp sig full och plågade hästar genom att en ryttare fick hästen att stegra sig på kommando och alla runt omkring (och det var MYCKET folk) skulle försöka ta på hästen i höjd med dess hjärta. Den ena dottern i partyfamiljen blev jättesur på renlenadsmamman eftershon hon minsann kunde ju lämna sin son hemma med barnvakt, då borde renlevandsmamman också göra det och hon ansåg att renlevnadsmamman inte ens försökte att hänga med på semestern. Det är ju meningen att familjen som hakar på värdfamiljen ska göra allt som värdfamiljen gör.

När det sedan blev dags för renlevnadsfamiljen att ta med sig partyfamiljen till Guds dal i Frankrike för lugn, harmoni, yoga osv så blev hela familjen party skitsura i förväg och snackade skit HELA resan om att det skulle bli skit och fy vad hemskt och det skulle bli äcklig mat osv osv osv. Partydottern som minsann kunde lämna sin son med barnvakt och som ansåg att renlevnadsmamman inte bjöd till under första semestern vägrade ta någonting seriöst, hon matvägrade och betedde sig som en femåring. Gjorde sig osams med allt och alla, var otrevlig osv osv osv. Så för henne var det inte okej att renlevnadsmamman inte ville supa sig aspackad i närheten av sina barn flera dagar i veckan men det var okej för partytjejen att vägra delta, fjanta sig och förstöra för alla andra, vara otrevlig osv osv osv.

Av Helle Jonsson - 3 februari 2011 20:00

Jaha då var man ett år äldre igen då =)

Idag talade jag om min stora hemlighet för allt och alla. Att om ett halvår kommer det förhoppningsvis ett litet pyre. Det är så skönt att ha talat om det. Skippa tänka på vad man säger hela tiden.


Presenter:

Pengar av sis, mams o Christer och papps.

Av CJ fick jag en adoption av Lulu ( http://www.monkeyworld.org/meet-our-primates/nursery-chimpanzees.htm ) Så glad över att veta att lite pengar kommer till bra användning där de behövs. Och så fick jag en liten nalle.

Av Lindaflickan fick jag ett jättefint kort!!!!!! Thank you so much sweetie!!!!!


Dagen har varit bra. Jag skickade ut mail om pyret och eftermiddagsfika 8:50 sedan gick jag upp till +7 för att ta blodprov. Eftersom jag ju är mjölkallergiker vill jag hålla koll på mitt kalciumvärde och särskilt nu när pyret börjar bygga upp sitt skelett. Jag vill verkligen inte att värdet ska störtdyka så jag ska gå och mäta mitt kalkvärde en till två gånger i månaden. Det har jag gjort på mitt eget bevåg då min första BM tyckte det var SÅ besvärligt och konstigt och jobbigt att jag är mjölkallergiker. Jag kan ju inte se själv på kroppen om jag får kalkbrist så eftersom jag vet att man kan kolla det via blodprov så tog jag det beslutet att jag får lägga 50kr varje gång för att kolla. Det är det värt.

Gick tillbaka ner till kontoret när jag hade blivit stucken och bokat ny tid. Fick tonvis med gratulationer =) Alla uppskattade kladdkakorna jag hade med till fikat.


Massor av grattis på FB och via sms. Så glad och tacksam över alla människor jag har i mitt liv.


Nu ska jag dricka lite vatten sen ska jag lägga mig och sova så jag kommer upp imorgon bitti.

Av Helle Jonsson - 3 februari 2011 06:29

Gravid vecka 14

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

Bebisen

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).


Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.


Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.


De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Du

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards