Direktlänk till inlägg 27 november 2010

Det gick en del

Av Helle Jonsson - 27 november 2010 10:09

barnprogram som hjärntvättade mig på ett oerhört bra sätt när vi var små. Jag älskade Trasdockorna när jag var liten. Än idag älskar jag introt: http://www.youtube.com/watch?v=QuJDMKAZGGs


"Att va söt o lika som bär va är det å ha? Lite annorlunda är inge fel o va. Om man e av en annan sort....varför ska man kastas bort? Lite trasiga och knasiga, de e vårt trasdocksgäng lite trasiga och knasiga, de e vår refräng. E din näsa sned eller armen ur led och din tå är gul och blå, lappre(?) säger trasdockan du e lika bra ändå. Fast trasiga och knasiga vi sjunger vår refräng lite trasiga o knasiga de e vårt trasdocksgäng."Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är stolt över att tillhöra ett trasdocksgäng. Jag tyckte det lät bra det där att man inte behövde vara söt och lika som bär för att vara okej ändå. Det fanns flera barnprogrma när jag var liten där man (tror jag) försökte få barn att inse att bara för att man inte är exakt likadana, att en del har någon form av funktionsstörning etc etc så var man helt okej ändå, att man inte skulle vara rädd för att prata med någon som såg lite annorlunda ut. Det gjorde att när jag gick i mellanstadiet och det kom ett syskonpar till klassen där systern hade ett lite annorlunda utseende så struntade jag fullständigt i det. Jag pratade med henne och hon var med i våra lekar. EN dag försvann de bara. Inte ens vår lärare vet var de tog vägen. Vi har undrat många gånger över var de tog vägen. Det har spekulerats i att de var gömda och var tvungna att fly. Jag vet inte. Jag minns inte deras efternamn, vet ju inte ens om de namn vi fick på dem var deras riktiga namn. Patricia och Daniel, det var hur som helst trevligt att ha er i klassen!!!!!!! Jag hoppas ni har det bra

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helle Jonsson - 20 januari 2015 07:21

FÖrra året var ett jobbigt år. Första halvåret många jobbigga händelser, en för mig kär kollega blev svårt sjuk och gick sedan bort väldigt hastigt, min älskade bonusmamma blev svårt sjuk och var farligt nära döden, det skar sig totalt med pappas dåv...

Av Helle Jonsson - 4 oktober 2014 18:25

Host host host nys nys nys frääääääs, nys host host host host. Nästan lillebror fick sin andra son (veckans bästa händelse utan tvekan) För lite sömn=skrik och bråk varje dag både morgon och kväll. Stora vagnen stulen.   ...

Av Helle Jonsson - 27 augusti 2014 18:36

Vi var på simskolan, lekte med en kompis och gick sedan på kalas, fram tills kl.15 var skruttis hur pigg som helst, sedan tokdäckade hon totalt, T hade smittat henne med sin förkylning, på kvällen hade skrutt över 40 graders feber. Sedan har den pend...

Av Helle Jonsson - 29 juni 2014 16:47

5 hela underbara veckor semester. Jag älskar mitt jobb men åh vad jag är värd semester och ledighet. Slappa dagar utan måsten. Hoppas det blir lite sol och värme snart annars får jag börja käka d-vitamin känns det som =D Min ena bästa vän skrev a...

Av Helle Jonsson - 13 februari 2014 16:08

Det har på kort tid varit mycket tråkigheter för vänner och bekanta, kollegor osv. Idag kom ytterligare ett fruktansvärt tråkigt besked, en underbar kollega har efter en trids sjukdom lämnat oss hastigt. Han borde ha fått många år till med sina barn ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hellgirls liv med Blogkeen
Följ Hellgirls liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se