Alla inlägg under juni 2010

Av Helle Jonsson - 10 juni 2010 12:06

Excel-pampens båt ligger utanför igen. Inget fel i det men min radio slås ut totalt av deras radio. Det bara sprakar vad jag än försöker få in på plastburken.

Håhåjaja =)

Av Helle Jonsson - 10 juni 2010 06:28

 


Dans med eldklor.  


 


Lycklig över att ha hittat ett sätt att få vara den hobbypyroman jag är, fullt lagligt, jag förstör ingenting och det är vackert att titta på.


 


 


Det var på en liknande bild som denna som jag såg CJ första gången och jag undrade vad i hela friden det var:

 


 



Lite sprakpoi:

  Det är jag =)







  CJ är därinne någonstans i mitten =D




  Undrar du fortfarande vad sprakpoi är? =D

Av Helle Jonsson - 9 juni 2010 16:16

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.388197-sno-pa-biltaket-slutar-med-rattegang


jag såg ett antal nötter ute på vägarna i vintras. Den värsta var en karl i 50-års åldern som hade gjort ett litet hål, ca 20cm i diameter, i snön som över en decimeter djup på framrutan. Sedan hade han inte tagit bort mer snö. Han hade med andra ord ingen sikt åt sidorna eller bakåt plus en jäkla massa snö på taket som var en trafikfara för alla bakom honom.

Av Helle Jonsson - 8 juni 2010 19:14

snart förbi. Igår jobbade jag till 19.

Imorse cyklade jag till jobbet. Jag lyckades missa avfarten jag skulle ta så jag fick den förbaskade omvägen genom Kärra. Bara för det tog det 20min extra. Det är för bövelen över 1km uppför det där sabla berget. OKej jag fick mer motion men blö!

Av Helle Jonsson - 6 juni 2010 18:16

Jag fick svar på ett mail jag inte trodde att jag skulle få svar. Det gjorde mig faktiskt väldigt glad.

Städat i källaren. Slängt våra fyra fuktskadade madrasser. Överansträngt knät. Jag hoppas det håller för cykling imorn om det är väder.

Idag var det parad. Att gå i nationaldagsparaden ger inte mig personligen ett skit, går med för att visa att medeltidsföreningen finns. Typ.

Av Helle Jonsson - 4 juni 2010 09:47
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Helle Jonsson - 4 juni 2010 06:20

Ska man vara sjuk så ska man vara karl i vuxen ålder. Barn, mammor, kvinnor över huvudtaget samt äldre tas inte på allvar. Kommer en mamma in med ett barn som hon vet är sjukt är hon hysterisk, överbeskyddande bla bla bla.

Min jobbarkompis berättade om en väninna som tog sitt barn till sjukhus för att han vara liten och klen, han växte inte som han skulle, gick inte upp i vikt. Naturligt sa läkarna. Att hans tvillingbror växte och gick upp i vikt ignorerades. En dag gick kvinnan till sjukhus och sa att hon vägrade gå därifrån innan det tagits ordentliga prover. Proverna visade cancer. Det var i sista stund dem upptäckte detta, hade det fått åg längre tid hade lillkillen inte överlevt.

Min syrras bästa vän när vi var små hade migrän och fick plötsligt epileptiska anfall. Puberteten sa läkaren. Majsan dog av hjärncancer. Hur kan man blunda för att ett barn får epilepsi? Hur kan man strunta i att ta röntgen och allt vad det nu finns för att undersöka var epilepsin kommer ifrån. 

Jag själv hade ju också kommit i puberteten, det var därför jag var magsjuk en vecka i månaden under tio års tid. Det var därför jag inte gick upp i vikt, såg ut som en tjej med långt gången anorexia. Normalt sa läkarna. Hade det inte varit för den där vikarien hade jag inte suttit här nu.

Min kompis dotter ska i princip vara medvetslös och blå i ansiktet av syrebrist innan hon får hjälp.

Vad är det för fel på läkarna egentligen? De fortsätter att ignorera, tycka att mammor är överbeskyddande idioter som inte begriper någonting trots att det ofta är mamman som känner sitt barn bäst på den punkten, kommer däremot barnet in med sin pappa blir det andra bullar... Emellanåt...

FFS. Jag skäms över den svenska sk vården. Ja visst den gör en del bra grejer, absolut, men att de fortsätter ignorera folk, att de fortsätter ignorera barns sjukdomar och symptom gör mig mörkrädd. Jag hoppas ständigt att vården ska bli bättre för barn men icke. Jag blir hela tiden motbevisad.

Hade den där puckade läkaren som påstod att jag och Majsan hade kommit i puberteten och tagit ordentliga prover åtminstone på Majsan kanske hon hade levt idag. Det vet vi inte. Jag vet inte hur snabbt hennes tumör växte men det känns fortfarande så förbannat onödigt att barn ska behöva dö för att läkarna ignorerar dem. Hade inte den där vikarien varit på Avesta akuten den där kvällen hade jag varit död nu. Hade jag inte dött av näringsbristen hade jag tagit mig själv av daga för jag orkade inte med att må illa dygnet runt, kräkas en vecka i månaden längre. Den där kvällen var min gräns. Han räddade livet på mig. Men att jag skulle behöva gå i tio år med mjölkallergin oupptäckt för att läkarna på BVC, akuten, barnavdelningen på Falu lasarett med flera ignorerade oss. I tio år. Kommer man in gång efter gång med en unge i tio måste man ju fatta att något är fel. Annars är man f*n inte värd sin läkarlicens.


Vad jag talar om är naturligtvis den här artikeln:

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article7240293.ab

Av Helle Jonsson - 2 juni 2010 12:07

Fick jag för mig att det var torsdag eftersom jag hade fyllt i fel dag på tidrapporten. Hrm.


Cyklade imorse. Det tog 1,5 timme istället för 2 timmar som i fredags. Jag va mer osäker på vägen och cyklade vilse i fredags. Får jag bara upp konditionen borde jag kunna putta ner 1,5h till 1,25h tycker jag. Och jo Kaj - även om man har pad:adeshorts så får man ont i baken av sadeln =D Jag lär nog leta efter en sån sadelpad också och ha både och. Suck. Jag vet att jag nog borde köpa en ny sadel men just nu vill jag lägga lite pengar på att skaffa såna där punkteringsfria däck först.


Suck. Jag råkade putta ner CJs kamera ifrån bänken förra veckan. Naturligtvis så gick blixten sönder. Suck. Jag måste verkligen stärka upp min självkänsla och mitt självförtroende runt siffror. Jag trasar sönder mig totalt när jag sätter mig med dem.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards