Alla inlägg under april 2009

Av Helle Jonsson - 14 april 2009 19:10

Jag stressade som en galning från jobbet eftersom jag blev sen därifrån.

Kom fram till stället jag skulle kolla cyklar. Frågade i kassan om de hade några inne. Ja se dem men dem är inte prismärkta så vi kan inte sälja dem. 

Jag hittade två som verkade schyssta men varför i hela friden ställer man ut cyklar i butiken som inte är prismärkta och därmed inte kan säljas? Suck. NU måste jag tillbaka imorn.

Av Helle Jonsson - 13 april 2009 19:28

Gott-gotti-gott-gott!


25g jäst

5dl vatten

1,5tsk salt

2msk olivolja

1msk oregano (vi körde med basilika, funkade också bra)

2st pressade vitlöksklyftor

13dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl special

1dl torkade tomater i marinad, hackade

1dl svarta oliver, hackade


Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt (37grader)

Rör ut jästen. Tillsätt salt, olivolja, oregano, vitlök och det mesta av mjölet.

Arbeta kraftigt ihop till en deg. Knåda in tomtarna och oliverna. 

Jäs under duk ca 1 timme. 

Ta upp degen på mjölat bakbord men knåda den inte. Dela den i fyra lika stora delar och forma till vridna baguetter och lägg den på bakplåtstäckt ugnsplåt. Pudra över lite mjöl och låt jäsa under duk ca 0,5 timme.

Sätt ugnen på 250grader. Grädda i mitten av ugnen tills brödet fått fin färg (ca 15min). Låt svalna under duk. .

Bjud brödet nygräddat eller frys in och värm det försiktigt vid servering.




Mat
Av Helle Jonsson - 12 april 2009 17:42

Var på knytismiddag igår. GOD mat och mycket trevligt sällskap <3 på er allihop! Det är verkligen sant det de säger att en del vänner blir ens familj. Det känner jag med ett stort antal av mina vänner härnere. De har blivit som min familj. Love you guys.


Kom i säng sent som sjutton. Vaknade för tidigt. Kunde inte somna om. Tog ett bad och höll på att somna i badkaret. La mig igen sen men somnade inte om. Suck. 

Gick upp. Vad har vi gjort idag? Ätit och gått på poipromenad. Fast det var mest CJ som poiade. Jag är så seg i kroppen så den är oerhört motvillig till att röra på sig just nu. Blir så när jag inte kunnat träna på länge och det har varit mycket runt mig. Förlåt om jag varit osocial ett tag men det har varit lite för mkt runt mig så jag orkar verkligen ingenting  när jag kommer hem från jobbet. 

De här lediga dagarna har jag verkligen varit ledig och bara gjort det mest nödvändiga. Vilat och gosat med min prins.

Av Helle Jonsson - 11 april 2009 10:03

Vi var hos CJs pappa och bytte däck igår. Han bor ute på landet. Det enda som störe var att det inte var några blad på träden som isolerade bort trafikljuden. Det går nämligen en större väg förbi 100-200 ifrån huset.

Det var underbart att komma bort från staden. Det var fågler som kvittrade ikapp. Det kom katter och gick. Det var en hackspett som letade mat. OCH jag fick åka en kortsväng på CJs pappas motorcykel. Ja inte själv naturligtvis. Jagf har ju inte mc-kort. Än. Björn körde och jag åkte bakpå och vad jag ÄLSKAR att åka MC. Jag SKA HA MC-KORT!!! Det gör att jag känner mig så levande.

Så det var underbart väder. MCtur. Fåglar. Katter. Landet. Vi ska nog låna hans hus på semestern en sväng!!!

Av Helle Jonsson - 10 april 2009 11:30

av Fåret Shaun =D

I
Av Helle Jonsson - 9 april 2009 21:35

Det är vad det är. Varför är det 25-årsgräns på starta eget bidrag? Det var det dummaste påfund jag hört på länge. DÅLIGT!!!! Ska alla som är under 25 och inte har pengar behöva vänta i flera år? DÅLIGT:

Av Helle Jonsson - 9 april 2009 12:56

när tidningar skriver osanna saker. Det är vi som kommer få skit för det här om det inte kommer ut att beslutet inte är taget, att det saknas personal osv än så länge. VI kommer få skit för det eftersom vi inte kommer öppna dörren för dem. BLÄ!!!

Stackars I har fått ett flertal samtal från oroliga medlemmar pga tidningen. Jag blev skitförbannad när jag läste i tidningen och vi inte fått något info men de har i vanlig ordning vinklat det så det inte var helt sant. Suck. Jag trodde tidningar skulle vara till för att föra ut information, inte lögner.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards