Alla inlägg under februari 2009

Av Helle Jonsson - 16 februari 2009 06:45

eftersom glutenprodukter faktiskt är dyrare än de produkter jag använder men det är ändå orättvist att enbart grlutenintoleranta ska få rabatt på sin mat medan vi andra allergiker får betala allt själva och ruinera oss med våra matkassar. http://www.folkbladet.nu/?p=134580

Ingen av oss har själva valt att bli allergiska.

Av Helle Jonsson - 15 februari 2009 19:57

När jag häromdagen beskrev pesten med mens så skrev jag en låt. Det rätta namnet är Mens.




Idag har varit produktivt as hell.

Vaknade. Badade en stund. Gick upp och tog det lugnt en stund. Åt en liten yoghurt till frukost. Tänkte diska. Tog tag i ett glas och skar upp en stor del av fingertoppen på ringfingret OSKÖNT. Struntade i att diska. 

Packade ihop mina grejer och gick på styrelsemöte där vi gjorde en välbehövlig grovplanering för våren. Äntligen. Det tog lite tid men nu är den klar och jag inväntar bara lite uppgifter från vår sekreterare sen ska jag ut med ett nyhetsmail smockfullt med info. Det kommer bli långt =)

Nu ska jag bädda rent sängen och krypa ner i den. 

Av Helle Jonsson - 15 februari 2009 10:46

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/skidskytte/article4417517.ab   särskilt när det är något bra det handlar om. Jag är fullständigt ointresserad själv annars =D

Av Helle Jonsson - 14 februari 2009 18:39

Det här med att vara tjej med mensen lurande runt hörnet är inte roligt. Brösten får inte längre plats i ens svindyra BHar och man känner sig som en spärrballong. Humöret tryter. Och hela kroppen känns bara så...fel...Killar tycker att vi gnäller om mensmöget men jag undrar vad de skulle tycka om att ha humörsvängningar, kroppsdelade som sväller och inte får plats i kläderna längre, ha smärtor i magen och ryggen i en dag till om man har otur två veckor varje månad...Fast det är ändå lite grymt att man kan blöda en hel vecka i sträck utan att förblöda. =)


I´m just telling you, den låt som oftast snurrar i min hjärna under dessa dagar är Ludna dina lår med Mama Morrigan (Skrev jag rätt nu Jenny? Jag har skrivit fel låtnamn i min dator nämligen). Den stämmer så oerhört bra!!!!

Av Helle Jonsson - 14 februari 2009 18:37

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1466595/alfie-en-het-politisk-potatis   för det är baaaaaaaaaaaaaaaaaara i Storbritannien det händer. Vi hade en tjej i min skola som blev mamma antingen när hon var tretton eller precis hade fyllt fjorton. Hon blev gravid när hon gick i sjuan och gick barnet när hon skull ha gått i åttan. Hon blev en asbra mamma. Och ja jag tror hon fick hjälp av sin familj. Hon gick färdigt högstadiet, gick ut gymnasiet. Vad hon gör nu vet jag inte.

Av Helle Jonsson - 14 februari 2009 15:44

min kropp alltså. Min själ är vinterhörnskadad. Samhället kommer snart börja ta lgen i sina egna händer eftersom det ändå inte händer ett skit när dem anmäler brott till polisen och de straff som delas ut är skrattretande. Livstid i Sverige är max åtta års fängelse med obevakade persmissioner. (Min syn på Sverige version av livstids fängelse)

Av Helle Jonsson - 12 februari 2009 18:53

men det är baske mig inte ett bra ett. För första gången på typ tio år är jag magsjuk. Men jag vet inte vad för sorts för det verkar inte smitta för fem öre, jag har visserligen ingen koll på hur det är med folk på jobbet men CJ är fortfarande frisk. Snälla låt honom få fortsätta vara det.

Jag hade ju ont i huvudet i måndags. Jobbade på tisdagen. Vid halvfyra bara small det till. Det snurrade till och jag blev helt kallsvettig och mådde illa som satan. Det gick över en efter stund och jag tänkte det var nog bara tillfälligt men när det kom tillbaka kvart över fyra bestämde jag mig för att åka hem. Det tog längre tid än vanligt att ta mig till tåget. Jag satt på toa de sista tio minutrarna och kallsvetten bara rann i ansiktet på mig. Skitläskigt. Hann med en buss. Mådde hyfsat på bussen. En hållplats bort ifrån våran var jag tvungen att hoppa av för jag mådde så dåligt. Vinglade hem, skalade i princip av mig väskorna, jackan och mössan och däckade ner i sängen. Kunde inte ligga på något annat sätt än på rygg med böjda ben och så fort jag rörde på mig kände jag mig oerhört spyfärdig. BLÄ. 

Så jag har varit hemma sedan en halvtimme före jag skulle ha slutati tisdags. Idag har jag lyckats fått i mig en pressad potatis med smör som förvann snabbt. Men jag har druckit buljong nu och den är kvar än så länge.

Jag har mått dåligt många gånger i mitt liv men det har banne mig aldrig varit så smärtsamt som den här gången. Jag skrev till min kompis som jag skulle ha haft teprovning med igår kväll att jag önskade att det hade varit blindtarmen för då hade man ju kunnat operera bort smärtan men nu har jag fått vänta ut både magsmärtor och febervärk. 


Min vackra prins åkte och hälsade på sin syster och hennes 6 ungar. Det mögiga är att CJs tåg är en hel timme försenat och kör med reducerad fart så istället för att komma hem vid åtta halv nio tiden kommer han vara hemma runt tio. Blä för tågkrångel. 

Jag mår lite smått bättre idag iaf. Jag kan sitta upp utan att känna mig fullständigt spyfärdig på en gång. 


Nu ska jag masa mig tillbaka till sängen. Min säng, CJs bärbara dator, mina BabarDVDar och kvällen är räddad. Jag är på DVD nr 5 eller 6 nu. 


Av Helle Jonsson - 9 februari 2009 18:59

det är ingen kombination för mig. När jag var uppe och drack vatten runt 2 hade jag fortfarande inte somnat. När klockan ringde lyckades jag sova en halvtimme, vaknade och hade fortfarande trötthetshuvudvärk så jag bet i det sura äpplet och skrev in mig sjuk i iTellen. Jag gillar inte min kropp särskilt mycket. Om jag kunde begripa varför fullmånen fuckar upp min sömn på det här sättet.

Så jag har inte gjort mkt idag. Jag fixade så vi har gården från 12 till 17 på söndagar. Följde med när CJ skjutsade Hannahflickan och Thorgal till röntgen. och jag har vikt tvätt. Och jag är helt färdig. Jag hoppas verkligen att jag får sova några timmar inatt. Håll en tumme för mig. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards