Direktlänk till inlägg 28 december 2008

En ordentlig redogörelse

Av Helle Jonsson - 28 december 2008 12:57

för min jul.


Förra fredagen åkte jag till söstra mi i Norsborg. Hon kom och mötte mig på centralen, iväg till t-centralen och hem till henne. 

På lördagen så åkte vi in till söder och träffade en jättesjuk Hannahflicka med hennes Greta. Vi gick och handlade lite på goodstore. De hade massa spännande grejer där. Jag köpte bla mjölkfria sandwich i två smaker, en vegansk julskinka som var hyfsad i smaken, en påläggsvegan korv som höll på att få mig att spy när jag testade den två dagar efter. Den var SÅ grymt äcklig. 

Eftersom vi köpte frysvaror och min kylväska jag köpte några dagar före gick sönder när jag skulle lägga ner den i väskan hemma (skitkvalitet var ordet) så fick vi åka hem på en gång. Jag försökte beordra Hannah att åka hem och lägga sig. 

Vi åkte hem till Monka och åt lite lunch. Efter någon timme kom Johan och Angelica och de var jätteschyssta och skjutsade oss till MAXI så vi kunde handla det sista inför julafton. I matväg alltså. Jag fick en julklapp av dem. En sån där liten vodoodocka som man kan fästa på mobiltelefonen =D och det gjorde jag så nu följer den med mig hela tiden. Jag får försöka ta ett kort någon dag och lägga in här. 

Johan och Angelica följde med oss tillbaka hem till syrran och vi spelade Wii. Det är grymt roligt. Spelade ett fiskespel som var s-v-å-r-t! Och jag fick minsann inte min gubbe att hoppa trestegs. Han bara tvärnitade. Jag fick inte in den rätta knycken. Ulla kom också förbi en stund. Hon hade en kul teknik när hennes gubbe sprang =D


På söndagen körde vi lite grejer till syrrans och Patriks nya lägenhet i Sundbyberg. Det tog en stund innan syrran hittade fram och uppför fyra trappor med grejer när man är förkyld är verkligen jobbigt kan jag lova. Och eftersom jag varit förkyld så länge har jag ju inte kunna träna på lika länge=noll kondis. 

Det var en fin trea men för mig hade den varit alldeles för liten. Men den blir jättebra för söstra mi och Patrik. Igår kördes det sista flyttlasset, idag flyttstädare syrran sin lägenhet och imorgon lämnar hon nyckeln till gamla lägenheten så imorgon blir hon officiellt sambo igen. Grattis till henne. De passar bra ihop hon och Patrik tycker jag. Jag hade väl mina tveksamheter inför honom i början eftersom de var ihop förut och han helt plötsligt fick panik över sitt liv och gjorde slut med syrran men nu har han landat och hittat sig själv bättre så nu flyter deras liv på bra. 


På måndagen och tisdagen gjorde vi julmat i förväg och syrran handlade sista julklapparna på tisdagen medan jag var hemma i hennes lägenhet och bara gottade mig över ledigheten. 

Julafton var luuuuuuuuuuuuuuuuuuuugn som sjutton. Helt underbart. God mat sen satt vi och slöade i sofforna och delade ut julklappar som bestod av presentkort och pengar till att köpa inredningsgrejer. En pik eller så har jag någon gång sagt det att jag vill köpa sånt men inte har råd. Iaf nu ska det bli lite inköp på Jotex som hade skitmkt jättefina saker i senaste katalogen. 

Och så fick jag strumpor också =D

Syrran kunde inte ha ett gäng kläder som jag fick ta hem dessutom så nu har jag lite "nya" tröjor och jeans. Hur gött som helst. Jag behövde verkligen lite nya kläder men har som sagt var inte haft råd att lägga ut några extrapengar på sånt. 

På juldagen ringde klockan och jag gick upp och packade ihop min ryggsäck och allt som jag skulle ha med till Dalarna. Mamma och Christer hämtade syrrans tv så jag åkte tåg upp. De tog väskorna. 

Pappa hämtade mig och skjutsade mig till Petra. Hon försvinner iväg till Japan i ett år nu. Ascoolt ju. Jag tror hon kommer stormtrivas där. Och bara det att hon får komma bort från Avesta ett år tror jag kommer vara väldigt bra. Hon får vara ifred från alla puckon som tycker att hon inte ska få ha ett privatliv och att hon bara vågar säga det som alla andra tänker men är för fega för att säga. Avesta är verkligen inte någon bra plats att bo på. Folk höll på att tappa ögonen nu när jag varit på stan däruppe i mina gothbyxor och min älskade mössa med horn på. Jag hade kul åt dem och kände hur glad jag är över att slippa alla idioter däruppe. Folk får verkligen inte ha egen stil utan alla ska ha samma klädstil, alla ska ha samma åsikter om allting och bryter man mot det så är man hin håle själv. Jösses. 

I förrgår hade vi "julafton" hemma hos pappa och Åsa. Magnus kom med sina två barn sin nya tjej Anna och hennes son Philip (eller så stavas det med F, jag vet inte) de var kul prickar. 

I julklapp där blev det en jättefin ängel av Magnus med ett litet kort som jag blev jätterörd över. Och så presentkort på Hemtex och så ett på Mias salong så jag får ögonbrynen och ögonfransarna färgade. Det blir skitsnyggt. Mycket bättre än med en massa tjock mascara och bös. Testa det någon gång när ni har någon hundring över. Det är värt varenda öre. 


Igår fick jag åka hem. Och det var sååååå skönt. För den där känsla jag fick första gången jag klev av tåget i Göteborg och jag redan efter 5 sekunder kände att här någonstans vill ja bo, infann sig på en gång. Jag kände direkt att jag var hemma. Så underbart. 

CJ klev på tåget i Falköping också så jag fick sällskap sista biten. Min älskade prins. 

Jag fick två säsonger Simpsons av honom och så den klart bästa julklappen hittills. När jag var på Monkey World så upptäckte jag att man kunde adoptera en av aporna. Det innebar att man skickade en liten peng dit som hjälper till att hålla stället rullande och så får man ett jättefint kort på den apa man valt att adoptera och så lite info plus en tidning som ska komma någon gång per år. Jag har hela tiden varit helt fräslt i Lulu som när hon var liten blev biten av sin mamma i armen. Armen blev illa infekterad och tack vare en snäll familj som lät en läkare amputera den sjuka armen så överlevde hon. Hon tar sig fram med sådan lätthet trots sitt handikapp så man tänker inte på att den ena armen saknas. Hon bor i The nursery, alltså barnkammaren på Monkey world och tar emot busiga små chimpansbarn som blivit föräldralösa som hon tillsammans med Sally uppfostrar till välartade apbarn som löper amok med jämna mellanrum som de flesta barn gör =) Mitt adoption certifikate har jag nu ovanpå min dator tillsammans med fotot och det jättefina julkortet med Lulus motiv på så nu kan jag titta på den underbara varelsen varje gång jag sitter vid datorn. 


Nu ska vi åka och handla. Det har jag sagt i fyra timmar så nu ska det bli av. 

Ha det




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helle Jonsson - 20 januari 2015 07:21

FÖrra året var ett jobbigt år. Första halvåret många jobbigga händelser, en för mig kär kollega blev svårt sjuk och gick sedan bort väldigt hastigt, min älskade bonusmamma blev svårt sjuk och var farligt nära döden, det skar sig totalt med pappas dåv...

Av Helle Jonsson - 4 oktober 2014 18:25

Host host host nys nys nys frääääääs, nys host host host host. Nästan lillebror fick sin andra son (veckans bästa händelse utan tvekan) För lite sömn=skrik och bråk varje dag både morgon och kväll. Stora vagnen stulen.   ...

Av Helle Jonsson - 27 augusti 2014 18:36

Vi var på simskolan, lekte med en kompis och gick sedan på kalas, fram tills kl.15 var skruttis hur pigg som helst, sedan tokdäckade hon totalt, T hade smittat henne med sin förkylning, på kvällen hade skrutt över 40 graders feber. Sedan har den pend...

Av Helle Jonsson - 29 juni 2014 16:47

5 hela underbara veckor semester. Jag älskar mitt jobb men åh vad jag är värd semester och ledighet. Slappa dagar utan måsten. Hoppas det blir lite sol och värme snart annars får jag börja käka d-vitamin känns det som =D Min ena bästa vän skrev a...

Av Helle Jonsson - 13 februari 2014 16:08

Det har på kort tid varit mycket tråkigheter för vänner och bekanta, kollegor osv. Idag kom ytterligare ett fruktansvärt tråkigt besked, en underbar kollega har efter en trids sjukdom lämnat oss hastigt. Han borde ha fått många år till med sina barn ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards