Alla inlägg under november 2008

Av Helle Jonsson - 4 november 2008 13:41

på fjortissajten lunarstorm (där jag förövrigt snubblade över min älskade prins första gången)

Jag sitter och minns chocken jag fick.

JAG HAR BLIVIT MOSTEROns 24 okt 2007 20:59Övrigt, 5 läsare totaltMin älskade storasyster fick ikväll en liten pojke. Han hade bråttom ut. Egentligen skulle han ha legat kvar och tatt det lugnt i åtta veckor till. Men ikväll beslutade han sig alltså för att komma ut. Hela familjen är helt chockad. Vi hade ju åtta veckor på oss att bestämma någon söt present och oroa oss över hur det skulle gå...nu blev det liksom...pangbom... RÅCOOLT!!!!!! Allt gick bra.


Pappa ringde mig, vi pratade en stund, sen la jag mig i badet. Efter fem minuter ringde telefonen. När jag gick upp lite senare upptäckte jag att det var pappa. Igen? Han ringde ju nyss så jag ringde upp och hans fru svarade störtgråtande. Jag trodde något hemskt hade hänt tills hon storgråtande lyckades få fram "Jag....har....blivit....mooooooooormoooor"

Jag reagerade med att svara nej det är ju åtta veckor kvar. Det kan du ju inte ha blivit.
Iaf så är min helt hysteriska kompisar-som-ska-ha-barn-period över för den här gången. På ca 13 månader har det alltså kommit femton bebisar runt mig!!! Nu får mina vänner ta det lite lugnt en stund tycker jag =) eller så får jag börja handla preventinmedel till dem *asg* det blir dyrt med alla presenter ^^ Alla bebisarna är friska och krya. Jag inväntar fortfarande samtal från föräldrarna till det barn som föddes sist så man får lite uppdatering på deras första tid med barnet.
Varför sitter jag här mitt på dagen? Jag vaknade med huvudvärk igen. Jag skäms. Vad är det med min kropp? Vissa år får den fullständigt fnatt och bara bråkar med mig. Vaddå? Skulle inte du tycka det vore pinsamt när du tittar tillbaka på dina timkort för hela det här året och inse att det är ENBART januari som kroppen höll sig jobbfrisk hela månaden? Sen har det varit huvudvärk och feber om vartannat. Mkt irriterande. Dyrt för mig och dyrt för mitt jobb =(

ANNONS
Av Helle Jonsson - 2 november 2008 19:14

Grundrecept: (receptet taget ur Buffé nummer 9 2008)


För 4-6 personer


1 kg potatis fast sort

500g zucchini

1 burk cannellinibönor

2 msk olivolja

100g parmesan

2 vitlöksklyftor

1 knippe persilja

4 ägg

20 basilikablad

salt och peppar


Gör såhär:


Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar, koka ca 7 min och låt rinna av i ett durkslag.


Dela zucchinin på längden och skrapa ur kärnorna med en sked, skär i grova bitar. Koka i tio minuter och låt rinna av.


Skölj de färdigkokta cannillibönorna i kallt vatten. Mixa zucchini och bönor i en mixer/matberedare tillsammans med olivoljan.


Sätt ugnen på 200 grader. (har man en lika långsam ugn som jag har sätter man igång ugnen innan man börjar skala potatisen!!!)


Riv osten. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan och riv basilikan grovt. Blana zucchiniröran med ost, vitlök ägg och basilikan. Vänd ner potatistärningarna. Tillsätt salt och peppar. Blanda väl!!!!


Häll smeten i en smord långpanna, 30x40cm och grädda ca 35min i ugnen.


Låt svalna och skär ev upp fyrkanter. Första gången kan ju vara kul att följa receptet men sen är Helle sådan att hon lägger till och tar bort grejer...naturligtvis tar jag bort osten varje gång. Annars den här gången så körde jag i ett extra ägg, vi köpte en grön paprika, en grön chili som jag hackade upp i småbitar, vi hade i två burkar champinjoner och något så spännande som vegetarisk bacon!!! Jo det finns faktiskt. Ny produkt för mig. Hittade på City Gross idag. Det luktade som kassler ungefär när jag fräste dem i stekpannan.

Så vi tog grundreceptet, utom osten och allt vårat tillsatta och blandade ihop det i ugnsformen så nu är det bara att invänta färdig mat =)Mat
ANNONS
Av Helle Jonsson - 1 november 2008 19:35

Då har vi vinterdäck på bilen. Det gick bra att köra både dit och hem. Gött gött.

 Fick ugnsstekt lax och potatis hemma hos CJs pappas tjej innan vi åkte. Och ugnsstekta äpplen. Det var gott.


Nu är jag jag TRÖTT.

Av Helle Jonsson - 1 november 2008 01:39

TP, äppelpaj med veganvaniljsås, chips, varm choklad a la Hannah och filmen The waterhorse (underbart söt film). Mycket trevlig kväll helt klart. Det var väldigt bra att jag fick något annat att tänka på en stund. Jag hade riktigt kul. Vi hann inte spela klart TP dock. Det tar ju en evinnerlig tid men det är rätt kul. Kul att det finns något spel jag lärt mig att uppskatta efter all spelterror när vi var små. Jag har under rätt många år hatat allt som har med spel att göra.


Nu tänker jag sova.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hellgirls liv med Blogkeen
Följ Hellgirls liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se